Verbouwen of bijbouwen?

Het verbouwen van uw huidige woning is veelal een betere en vaak ook voordeligere optie dan het kopen of bouwen van een nieuwe woning. De woning wordt middels renovatie teruggebracht in de originele staat of wordt helemaal aangepast aan de wensen van de bewoner. Vaak kiezen mensen voor verbouwen omdat de woning niet meer voldoet aan de energienormen van vandaag de dag én omdat de bewoners (nog) meer luxe en comfort in het huis aan willen brengen. Zo wordt het huis ook meteen meer waard.

De mate van de verbouwingswerken hangt sterk af van de staat van het huis en uiteraard de specifieke wensen van de klant. Er kunnen bepaalde delen van het huis gerenoveerd worden, u kunt echter ook kiezen voor totaalrenovatie. In alle gevallen doet u prima zaken met Bativer, een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in renovatie en het verbouwen van grotere woningen en villa’s. Bativer biedt de klant een op maat gemaakt totaalpakket en beschikt over een eigen interieurarchitect, die verantwoordelijk is voor het uittekenen van het plan, uiteraard in samenspraak met de klant. Bativer gebruikt altijd maatmeubilair en er wordt gewerkt met eigen mensen. In alles staat Bativer voor kwalitatief hoogstaande verbouwingen en het volledig ontzorgen van de klant.

keuken verbouwen - aanbouw
verbouwen master bedroom

Grondig verbouwen

Wilt u uw huis verbouwen en uw woning voorzien van nog meer luxe en comfort of wenst u een complete make-over? Dan kiest u voor een totaalrenovatie van uw woning. Dank kiest u ook voor Bativer, want zij verrichten de verbouwingen op efficiënte wijze en werken altijd volgens een strakke planning. Dat scheelt u heel veel slapeloze nachten over de voortgang van het renovatieproces.

Bij Bativer zijn uw verbouwingen in meer dan goede handen en wordt gewerkt conform een duidelijk en helder (tijds)plan. Bativer hecht daarbij ook aan een open en eerlijke communicatie met de klant. Om zo elk mogelijk misverstand te voorkomen en uit te sluiten.

Totaalrenovatie

Bativer is de best denkbare partner als het gaat om renovatiewerken in de vorm van gevelrenovatie, dakwerken, ruwbouwwerken, elektriciteit, kelders, isolatiewerken, schilderwerken, pleisterwerken, schijnwerken en zeker ook voor alles op het gebied van sanitair en dan met name aan de wat grotere woningen of villa’s.

Uiteraard behoren ook plakwerken en deelrenovaties tot het uitgebreide dienstenpakket aan renovatiewerken die Bativer aanbiedt. Kiest u voor totaalrenovatie, dan wordt heel de woning aangepakt. Praat u over deelrenovatie dan gaat het om verbouwingen in bepaalde delen van uw woning. Deelrenovaties komen, en dat is best logisch, vaker voor.

Koopt u een huis, dan wilt u vaak dat bijvoorbeeld de badkamer of keuken in dat huis vernieuwd wordt. De reden is ofwel dat de oude keuken niet meer aan de hedendaagse normen voldoet, of omdat een nieuwe badkamer leuker staat en van alle moderne gemakken voorzien moet worden. Of anders: renovatiewerken vinden vaak plaats om functionele of om esthetische redenen. U heeft dat zelf vast wel eens meegemaakt. U koopt een huis en eigenlijk is driekwart helemaal naar uw zin. Behalve dan die tegeltjes in de badkamer en het gebrek aan luxe in die badkamer. Of de ouderwetse keuken die schril afsteekt bij de rest van de woning.

Tot deelrenovaties worden vaak keukenrenovaties, badkamerrenovaties, zolderrenovaties, tuinrenovaties, dakrenovaties, kamerrenovaties, schilderwerk, betegelen en het leggen van vloeren gerekend. Ook afbraakwerken, het leggen van vloeren en gyprocwerken vallen onder deelrenovaties die Bativer op uiterst kundige wijze uitvoert.

verbouwen living
bouwmaterialen

Bouwmaterialen

Een grote of kleinere renovatie plant u zorgvuldig. Bovendien is het verstandig u eerst goed in te lezen in hetgeen u zoals te wachten staat. In beide gevallen is het verstandig om in elk geval met Bativer, specialist in verbouwen, in zee te gaan. De specialist in met name grotere woningen en villa’s helpt u vervolgens met al hun ervaring en kennis bij de keuze voor onder meer de soorten bouwmaterialen die gebruikt gaan worden bij de renovatiewerken en bij het aanvragen van vergunningen, mocht dat noodzakelijk zijn.

Ook zal Bativer samen met u beoordelen aan welke veiligheidsregels voldaan moet worden tijdens het renovatieproces en wordt nauwkeurig uitgesproken hoe lang het gehele proces van renovatiewerken in beslag zal nemen, zoals uiteraard ook de prijs uitvoerig besproken wordt. Bativer wil misverstanden achteraf namelijk uitsluiten. Want daar zit helemaal niemand op te wachten.

Binnen de planning

Nog steeds denken heel veel mensen zelf wel ‘even’ kleinere renovaties te kunnen verrichten. Zelf wel even met de keuken aan de slag te gaan of nieuwe tegels in de badkamer aan te brengen. In de praktijk werkt dat vaak niet. Neem alleen al de factor tijd. Want gaat u zelf aan de slag dan doet u dit vaak naast uw reguliere werkzaamheden. Reken maar eens uit hoe lang de renovatiewerken dan kunnen gaan duren voor het helemaal klaar is, afgezien nog van de vraag hoe het dan met de kwaliteit gesteld is én hoe lang dit vol te houden is.

U heeft zo immers een soort van dubbele baan. Bativer wordt coördinator van uw renovatiewerken en zet de werkzaamheden uit en houdt zeker ook het budget voortdurend scherp in de gaten. En mocht er externe hulp nodig zijn, dan haalt Bativer die heel simpel uit het eigen en bijzonder grote netwerk van andere specialisten. Alleen op deze manier kan binnen de planning en binnen het budget gewerkt worden en bent u altijd verzekerd van de best denkbare kwaliteit.

bespreken planning verbouwen
renoveren living

Verbouwingen volgens plan

Met een kop koffie en na een eerste telefoontje bespreekt u de plannen die u heeft met uw huis met een van de deskundige medewerkers van Bativer. Er wordt tijdens zo’n eerste gesprek gesproken over het ontwerp en de kosten en als u plannen allemaal helder in kaart zijn gebracht, gaat Bativer zo snel mogelijk voor u aan de slag met een ontwerp en met de berekening van de kosten van het renovatieproject. Er wordt vervolgens een planning gemaakt en de coördinatie en uitvoering van de renovatie ligt na goedkeuring geheel en al in handen van Bativer. Is alles klaar en de renovatie voltooid, dan is het tijd om de eindbalans op te maken en inspecteer je samen met de medewerkers van Bativer de geleverde renovatiewerken en de kwaliteit ervan. Wat rest is genieten van uw gerenoveerde woning.

De werkwijze van Bativer is behalve kwalitatief uitstekend ook uiterst transparant. U weet als klant steeds waar u aan toe bent. Vraag dus vandaag nog een offerte aan voor een grote of kleine renovatie.

Kom eens met ons praten…